Održan prvi partnerski sastanak projekta financiranog kroz ITU mehanizam Urbanog područja Pula

Održan je prvi partnerski sastanak u sklopu projekta „Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je u srijedu 16. lipnja ove godine u sklopu projekta „Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula“ prisustvovala je partnerskom sastanku u Općini Marčana koja je i nositelj projekta. Sastanku su prisustvovali i načelnik Općine Marčana Predrag Pliško, pročelnik Zlatko Cetina te voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti, gospodarstvo i projekte Jakov Benazić uz predstavnike partnerskih organizacija sa područja južne Istre – Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije te Udruga cerebralne paralize Istarske županije.

Na sastanku su partnerima detaljno predstavljene sve aktivnosti te je utvrđena raspodjela obveza i odgovornosti po projektu. Partneri su upoznati sa aktivnostima drugih te je usklađen vremenski tijek aktivnosti u projektu. Sukladno navedenome, dogovorene su prioritetne aktivnosti prvog tromjesečja projekta te pripreme za iste, a one se odnose na adaptacije prostora udruga partnera kako bi se adekvatno pripremili za provedbu svih aktivnosti projekta kroz naredne dvije godine te mapiranje potencijalnih sudionika u projektnim aktivnostima i njihovu zapošljavanju.

Projekt „Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula“ za cilj ima povećati zapošljivost ranjivih skupina. Uz navedeno, cilj je kroz stvaranje preduvjeta za zapošljavanje osoba iz ranjivih skupina osvijestiti o važnosti socijalne uključenosti svih skupina jednog društva, jedne zajednice. Dodatno, posebna pažnja ide u smjeru smanjenja diskriminacije s obzirom na to da je prepoznata kao ozbiljna prepreka za socijalnu uključenost ranjivih skupina, posebice kroz zapošljavanje.

Sljedeći tjedan očekuje se potpisivanje ugovora između svih partnera i Općine Marčana kao nositelja projekta te će time i formalno započeti provedba aktivnosti po projektu.

Projekt, ukupne vrijednosti 2.201.232,00 kn, u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) za Urbano područje Pula.