Zapošljavanje ranjivih skupina

Kroz stvaranje preduvjeta za zapošljavanje osoba ranjivih skupina osvještavamo o važnosti socijalne uključenosti svih skupina jednog društva, jedne zajednice.

Statistike

Od ukupnog broja zaposlenih osoba s invaliditetom, 2.143 osobe s invaliditetom zaposlene su na temelju radnog odnosa, a 73 osobe na temelju drugih poslovnih aktivnosti (registriranje trgovačkog društva, obrta, ugovor o djelu i dr.). Obzirom na djelatnost zaposlenja, najviše osoba s invaliditetom zaposleno je u prerađivačkoj industriji, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i u javnoj upravi i obrani; obveznom socijalnom osiguranju.

Novosti

U Kinu Valli održana emotivna premijera dokumentarnog filma „Skriveni pupoljci boljeg društva“

U petak, 02.12.2022. godine održana je premijera kratkog dokumentarnog filma “Skriveni pupoljci boljeg društva”. Dokumentarni film nastao je u okviru ESF projekta „Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula“ te tematizira problematiku zapošljavanja osoba s invaliditetom. Dokumentarac nastoji senzibilizirati širu javnost, posebice poslodavce, o… Continue Reading U Kinu Valli održana emotivna premijera dokumentarnog filma „Skriveni pupoljci boljeg društva“