Održan je stručni sastanak u sklopu projekta financiranog kroz ITU mehanizam Urbanog područja Pula

Održan je stručni sastanak u sklopu projekta “Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula”.

Stručni sastanak se održao u ponedjeljak, 12. srpnja ove godine u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije. Sastanku su prisustvovale sve partnerske organizacije (Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije te Udruga cerebralne paralize Istarske županije) te Danijela Maružin u ulozi stručne osobe vezane za aktivnosti početne faze projekta.  Upravo u toj fazi svi partneri okupljaju osobe s invaliditetom koje imaju želje i mogućnosti za zapošljavanjem. Taj proces sastoji se od detaljnog ispitivanja mogućnosti, potreba, želja i drugih specifičnosti vezanih za spajanje s budućim poslodavcima. Upravo u tom procesu, uz iskustvo partnera, konstruktivnoj raspravi i kreiranju inicijalnog upitnika za ispitivanje potreba osoba s invaliditetom doprinijela je i D. Maružin. Uz navedeno, u tijeku je mapiranje poslodavaca koji će zapošljavati ranjive skupine. Osim stručnih elemenata na sastanku, detaljnije se dogovarala koordinacija projekta te se usustavljao radni proces koji će doprinijeti kvalitetnoj i pravovremenoj provedbi projekta.

Projekt, ukupne vrijednosti 2.201.232,00 kn, u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) za Urbano područje Pula.